Čestitka OO SDA Kalesija, 1. maj – Međunarodni praznik rada.

Koritstimo priliku da općinskom načelniku, službama općine Kalesija i predsjedavajućem Općinskog vijeća čestitamo 1. maj – Međunarodni praznik rada.

Zamolit ćemo ih da se obavežu da sa ovim datumom prestanu sa javnim investicijama na području Općine i da svu svoju pažnju i kreativnost usmjere na manje vidljive ali korisne aktivnosti. Jer ko se još žalio, bavio statisikom ili ne daj Bože ismijavao sa zaposlenim vijećnicima u Javnim preduzećima, njihovim članovim porodica ili novim pristupom javno-privatnog partnerstva koji podrazumjeva vijećnika u firmu a vlasnika u Javno preduzeće.

Da ste nastavili razvijati taj koncept i voditi računa o nediskrimanciji zaposlenih članova porodica vijećnika ne bi došli u situaciju da nemamo sjednicu vijeća gotovo dva mjeseca. Naravno da je sramota da supruga jednog vijećnika bude zaposlena u BKC „Alija Izetbegović“  Kalesija bez ikakvih problema a da druga mora čekati da se „zakuha“ u OV kako bi bila primljena na mizerno mjesto čistačice i dobila priliku da čisti za svojim kolegama, ali i to je bolje nego sama sjediti kod kuće dok su drugi članovi porodice zaposleni.

Projekat ležećeg policajca u obliku kružnog toka vjerujemo da može poslužiti kao inspiracija budućim investitorima stambeno-poslovne zone “Crystalico” u Tuzli, ili je ovo možda pilot projekat.

Vijećnici SDA zatražit će na narednoj sjednici OV da se vertikalna i horizontalna signalizacija prije i poslije kružnog toka prilagodi projektu, te da se objasni da je projektant predvidio gaženje ivičnjaka ili „ostrva“, nadamo se da naši vozači neće pretjerano koristiti te pogodnosti projekta.

S obzirom da smo već blizu narednih lokalnih izbora i da realno ne možete stići ostvariti sve planirane investicije poput kružnih tokova u Hidanima, Međašu, Raincima Gornjim, Kalesiji Gornjoj, Centru Kalesije, itd najblje je ostaviti samo ovaj projekat kao vaš doprinos u razvoju općine Kalesija koji je svojim izgledom bacio u sjenu čak i fasadu na zgradi Vodovoda.

Fabrika u svako selo, 2000 radnih mjesta, pasarele, kružni tokovi i ostala obećanja odavno su poispadala ispod kratkih suknji estradnih umjetnica koje su uveseljavale ovaj narod.

Mi iz SDA obećavamo da nećemo do lokalnih izbora biti dio vijećničke većine kako bi Načelniku, „Drugovima“, nezavisnim i poluzavisnim vijećnicima ostavili slobodno da pokažu dragim građanima koliko daleko mogu ići  i kakvu su žrtvu spremni podnijeti za opšte tj. svoje dobro.

Ako neki vijećnik iz vladajuće većine ili njegov član bliže porodice u ovom mandatu ne bude zaposlen vjerujemo da Vam to građani neće oprostiti. Ako Vam pak i oproste onda nije do Vas.

Živi i zdravi bili, odmorite malo, red je.

Građani Kalesije, sretan vam 1. maj – Međunarodni praznik rada.

Press SDA