Iskoristimo priliku i pokažimo jedinstvo kada je to neophodno

U trenucima pomiješanih osjećanja, bajramskih radosti i novih iskušenja proisteklih iz elementarnih nepogoda, upućujemo apel općinskim strukturama vlasti na konkretne korake u pomoći onima koji su pretrpjeli štete tokom posljednjih prirodnih nepogoda.

Naime, bajramsko ozračje i nesreće koje su nas zadesile tokom jučerašnjeg dana, prilika su da pokažemo jedinstvo u trenucima kada je to neophodno.

Da ne bismo slijedili primjer Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i samo izražavali zabrinutost novonastalom situacijom, potrebno je poduzeti konkretne korake u pogledu kako saniranja, tako i prevencije od šteta prouzrokovanih elementarnim nepogodama.

Ukoliko su i za ovu godinu budžetske rezerve potrošene na stavke koje nisu predviđene rezervom, sjednica OV zakazana za petak, 07.06.2019. godine, prilika je da se kroz, eventualnu, dopunu dnevnog reda pristupi rebalansu Budzeta (to Vam barem nije nepoznata stvar) i na taj način da se obezbijede neophodna sredstva za gore navede potrebe.

Vijećnici SDA u OV Kalesija, kao i do sada, bez obzira na svoju poziciju i ulogu jedine opozicione stranke u OV, stoje na raspolaganju za sve one projekte koji su svrsishodni, korisni i od interesa za građane naše Općine.

Press SDA