SDA Kalesija: Pozivamo Džafića da objavi imena svih koje je zbog svog interesa zaposlio na budžet

Umjesto po obećanom ubrzanom razvoju i procvatu Kalesije, četverogodišnji mandat kalesijskog načelnika Seada Džafića ostaće zapamćen samo po prekomjernom  zapošljavanju stranačkih ljudi u općinskim službama, javnim preduzećima i ustanovama. Takav način vođenja općine poguban je po ionako skroman općinski budžet, jer takvo opterećenje budžeta ne bi mogle podnijeti ni najrazvijenije bosanskohercegovačke općine poput Novog Sarajeva i drugih.

Da podsjetimo, počelo je sa zapošljavanjem vijećnika u prvoj godini mandata, zatim članova njihovih porodica, pa onda i ostalih u strukturama bliskim načelniku i strankama na vlasti u općinskom vijeću.

U posljednje vrijeme sve više se zapošljavaju kandidati na listama načelnikove i njemu bliskih stranaka za izbore 15. novembra, ili im se daju lažna obećanja da će biti zaposleni odmah nakon izbora.

Umjesto da se Džafić posvetio osmišljavanju i realizaciji razvojnih projekata za dobrobit Kalesije i njenih građana, on se okrenuo iznalaženju što efikasnijih metoda za uhljebljivanje samo onih za koje misli da će mu omogućiti ostanak na vlasti.

Najnoviji primjer je oglas za prijem nova četiri namještenika, koji je ciljano objavljen čak u Nezavisnim novinama u Banja Luci. Očito se željelo da što manje građana Kalesije zna za oglas, jer je očigledno da se već zna kome su namijenjena radna mjesta.

Pozivamo ga da oglas poništi i prestane sa gomilanjem administracije i javno kaže koga i zašto želi zaposliti, kao i da objavi spisak sa imenima svih do sada zaposlenih u administraciji i javnim preduzećima i ustanovama.

Svojim potezima i bahatim ponašanjem Dzafić već dugo vrijeđa inteligenciju građana. Zato pozivamo građane Kalesije da na predstojećim izborima kazne ovakav način vođenja općine.

 

Press SDA Kalesija