SDA Kalesija: Džafić nastavlja zloupotrebljavati resurse Općine za ličnu pormociju i svoj interes

Sa približavanjem izbora 15. novembra, građani općine Kalesija sve više su izloženi agresivnoj predizbornoj kampanji aktuelnog načelnika Džafića. Njegova kampanja, u funkciji opstanka na poziciji kalesijskog načelnika, odavno je prešla granice dobrog ukusa, i sve više prelazi u vrijeđanje zdravog razuma građana Kalesije, pa čak i idolopoklonstvo, strano našoj vjeri i tradiciji. Građani Kalesije izloženi su neviđenoj medijskoj torturi, u čemu prednjači zvanična internet stranica Općine Kalesija (www.kalesija.ba).

 O  zloupotrebi zvanične općinske stranice dovoljno govore naslovi tipa: Zahvaljujući općinskom načelniku počinje izgradnja…, Načelnik Sead Džafić obezbijedio …, Načelnik općine podijelio… i sl, koji odavno dominiraju na naslovnici navedenog portala. Umjesto da bude u funkciji promocije svih pozitivnih dostignuća građana Kalesije, posebno mladih Kalesije, ovaj portaliskljućivo služi predizbornoj promociji sadašnjeg kalesijskog načelnika.

Neko sa strane bi pomislio da se radi o načelniku koji osmišlja i piše projekte, i dan i noć bdije nad njihovom realizacijom, i koji troši vlastita sredstva kako bi dopriniorazvoju Kalesije i donio dobrobit njenim građanima. Nažalost, stvarnost je drugačija, razvojnih i infrastrukturnih projekata u Kalesiji otkako je sadašnji načelnik praktično i nema, sve se svodi na dobro poznate metode tipa marka na marku ili na trošenje budžetskog novca građana za krpljenje puteva, izgradnju trotoara ili  čak kružne tokove koji su u Kalesiji poodavno predmet sprdnje. Sve uz neizbježni IMT, o kojem se u kalesijskim kuloarima odavno javno govori. Umjesto rješavanja infrastrukture i obećane fabrike u svakom selu, građanima Kalesije je namjenjena povremena sadaka, koju svojim kalesijcima velikodušno dijeli općinski načelnik (od svoje nezarađene i nezaslužene plate).

 

PRESS OO SDA Kalesija